Electricity Price

So the price of electricity in Europe is determined by the factory with highest €/MWh rate. Imagine wages would be calculated the same way.

It would not take long before it would be changed…

Gas column

Het werd hoogtijd dat Russisch gas niet meer gebruikt wordt. We kunnen het niet meer opendraaien van Nord stream 1 onder het mom van technische problemen alleen maar toejuichen. Hier helpt Gazprom Europa om de doelstelling te halen. Zij het vlugger dan gepland.  

En ja, dit doet pijn aan de industrie en de bevolking. Maar het lijkt wel alsof deze enkel kortzichtig kunnen kijken naar de energieprijs van het komende uur. Allen kijken naar de overheid om het op te lossen.  

De oplossing ligt al jaren voorhanden. Energie zou geen geprivatiseerde markt mogen zijn waar winst het enige doel is. 

Natuurlijk zullen de aandeelhouders dit niet graag horen, zeker nu niet, want zij kunnen een extra hoog dividend verwachten met de huidige monsterwinsten.  

De fout is echter al lang geleden gemaakt met privatisering van energie en geen enkele westerse overheid durft dit nu terug te draaien. Concurrentie wordt immers gezien als het systeem voor vernieuwing en prijsdaling.  

De overheid zou de rol van deze bedrijven moeten overnemen en in de energie van het land voorzien. Winstbejag zou dan niet het primaire doel zijn. De focus zou dan kunnen liggen op zero-emission en goedkoop, werkelijke kosten. De prijs volledig bepaald door de kosten en in plaats van winst. In deze kosten moet ook de toekomst, zoals wetenschappelijk onderzoek en investeringen, begroot zijn. Want ook een overheidsenergiebedrijf dient onderzoek te doen naar betere manieren om energie te produceren en verdelen. 

Vaccines

According to EU MP Guy Verhofstadt do, we in Europe, produce 75% of the world vaccines. Yet only 4% of the inhabitants have gotten it.

According to the numbers we should have much more.

You know, I don’t care. I would hope they gave a lot away to countries that cannot afford buying it themselves. Europe bought around 6 vaccines per inhabitant. Which is to f******* much.

I gladly give my first dosis to a risk patient in a country that can’t afford it!!!

%d bloggers like this: